donderdag 28 juli 2016

Rabarbercake met topping en een extraatje...

En alweer een blog over zoetigheid, wat naar ;-)
Zal mijn best doen de volgende weer over boerderij/tuin-verbouwingsperikelen te laten gaan.
Maar nu krijgen jullie mijn recept van deze heerlijke rabarbercake met topping.
Voor de cake heb je nodig (het is een flinke cake!):
300 gram boter op kamertemperatuur (ik gebruik altijd Campina's Botergoud voor bakken & braden)
350 gram suiker (biologisch rietsuiker)
400 gram meel (biologische tarwebloem)
7 eieren (van onze eigen kippen, scharrel èn biologisch dus)
2 tl baking soda
150 à 200 gram rabarber, gezoet en gekookt
cakevorm, ingevet

Hoe te maken:
Oven voorverwarmen op 175C.
Boter met suiker schuimig kloppen, 1 voor 1 de eieren erbij. De baking soda vermengen met de bloem en in gedeeltes toevoegen, goed vermengen.
De rabarber er met een spatel luchtig doorheen werken. Deze massa in de ingevette cakevorm storten en ongeveer 45 minuten bakken. Testen of hij gaar is ja of nee en met de ovendeur op een keer af laten koelen. Uit de vorm halen en op een rooster helemaal af laten koelen.

Voor de topping heb je nodig:
250 gram Mascarpone
gedeelte rabarber (let op, de topping moet niet te vloeibaar worden)
poedersuiker naar smaak

Door elkaar spatelen en de topping over de cake verdelen, doe dit niet voordat de cake volledig is afgekoeld.

Eet smakelijk!

Ook zeer smakelijk is het volgende!
Krijg je de cake nu niet helemaal, of niet in 1 keer op, geen enkel probleem want daar heb ik het volgende 'tussendoortje-lunch-dessert' voor in elkaar geflanst.
Ongeveer 2 flinke stukken cake met de topping in stukjes snijden en dit onderin een glazen weckpot (of een mason jar) doen. Vervolgens van 2 pakjes monchou (à 100gr) met poedersuiker (naar smaak) en halfvolle melk een smeuïg geheel maken en dit over het cake-gedeelte gieten. Hierover gaat dan fruit naar keuze, hier met frambozen en aardbeien. Geloof mij aan, zaaalig... machtig maar zalig!

2 opmerkingen:

  1. Ik hou het bij deze weer bij het kijken naar je prachtige foto's ;) ...hoewel... die lunch-tussendoor-dessertpotjes...

    BeantwoordenVerwijderen